Wordscapes soluzioni pixwords wordscapes cheats level 34 Word guru niveau 455 Pro Des Mots niveau 606 Pro Des Mots Level 1640 Wort Guru
Stravechi http://stravechi.ro Suntem de mult pe aceste meleaguri Tue, 22 Nov 2016 10:19:30 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 Dalai Lama zice ca… http://stravechi.ro/dalai-lama-zice-ca/ http://stravechi.ro/dalai-lama-zice-ca/#respond Sun, 14 Feb 2016 22:09:11 +0000 http://stravechi.ro/?p=420 Ce ma suprinde cel mai mult la umanitate?

Omul.

Isi sacrifica sanatatea pentru a face bani.

Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea.

Apoi este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent.

Rezultatul e ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor.

Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait.

😀

Si cand te gandesti ca Dalai Lama nu este nici ortodox, nici catolic, nici sef de stat, poate doar sef de stat spiritual. :))

]]>
http://stravechi.ro/dalai-lama-zice-ca/feed/ 0
Efectul Nocebo – Opusul lui Placebo http://stravechi.ro/efectul-nocebo-opusul-lui-placebo/ http://stravechi.ro/efectul-nocebo-opusul-lui-placebo/#respond Mon, 08 Feb 2016 20:32:31 +0000 http://stravechi.ro/?p=418 Efectul Nocebo – Opusul lui Placebo
Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei !
Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţă, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplări – unele plăcute, altele extrem de neplăcute.
Efectul Placebo
Multă lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se admnistrază un medicament despre care ţi se spune că este foarte eficient – de pildă un pansament gastric.Din 100 de voluntari pe care se testează medicamentul, peste 50 constată intr-adevăr că au scăpat de durerea de stomac.
Dar – surpriză!
Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţă de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr.
Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?
Forţa sugestiei.
Li s-a spus că se vor face bine, au fost convinşi, au crezut că se vor face bine şi s-aufăcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat
organismului comenzile necesare pentru a se face bine, prin forta credintei lor, care estefantastica.
Tot ceea ce mintea noastră crede, este convinsa, se poate realiza.
Efectul Nocebo.
Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se administrează o pastilă despre care eşti avertizat că iţi va face rău – de pildă crampe stomacale. De data aceasta, numărul celor ce se plâng de dureri la stomac este insă de 90% ! Evident era aceeaşi pastilã inofensivă cu zahăr.
IMPORTANT :
Se constatã ca forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive (90% față de 70%). Aceasta concluzie a fost verificată în mai multe experiențe şi rezultatele ramân cam la acelaşi %.
Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, oră de oră, unei adevărate avalanşe de mesaje negative , in primul rând prin presă. Inundaţii, cutremure, avioane prăbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe răutăcioase ale colegilor, accidente de maşină etc etc…
Aceste mesaje cu puternică valoare emoţională lucrează fără să ne dăm seama asupra subconştientului nostru.
Iar rezultatul este că ne merge prost fără să ştim de ce.

Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţă mai bună, ne aşteptăm să ni se intâmple ce e mai rău. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intămplă.
Dăm vina pe ursită, pe destin, pe guvern , pe socri , pe colegi , fără să observăm că, de fapt răul l-am provocat inconstient, noi însine.
Că l-am lăsat să pătrundă in mintea noastră ori de câte ori a vrut, fără să realizăm că trăim
in casă cu un “duşman” – virusul care ne blocheaza elanurile si increderea in noi insine.

Puneţi piciorul in prag!
Incepând de astăzi inchideţi uşile – credintei (adica nu mai credeti in acesti musafiri/virusi nedoriti) pentru aceşti musafiri periculoşi – cu mesajele lor negative.
Evitaţi să mai urmăriţi jurnalele cu ştiri negative. Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 25-30-40 de canale prin firma de cablu. Urmăriţi emisiunile educative cand aveti timp şi cele care să vă refacă starea optimistă. Muzică, divertisment, etc.
Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietă, critică şi condamnă. Dacă aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rău, şeful dumneavoastră, gândiţi-vă foarte serios să vă căutaţi un alt loc de muncă. Altfel, rămânând alături de ei, riscaţi să vă condamnaţi la o viaţă de eşec şi frustrare si poate, sa va îmbolnaviti cu adevarat.
Asociaţi-vă cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes.
Dacă vreţi sã aveţi o viaţã de succes, trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invăţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.
Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cărţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmărind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.
Pe scurt, folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.
Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.
Un exercițiu ce se poate face zilnic.
Timp de două săptămâni:
1) – nu vă mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastră, nici faţă de alţii
2) – nu mai urmăriţi jurnalele de ştiri la TV
3) – nu ascultaţi văicărelile celor din preajmă, cereţi-le să schimbe subiectul.
Dacă aveţi răbdarea să faceţi acest exerciţiu, veţi observa că perspectiva asupra
vieţii vi se va schimba.
Acest efect este si explicatia la anumite autovindecari ”MIRACULOASE”…
Bibliografie: “Biology of Believe: Unleashing the Power of Consciousness, Matter & Miracles” by Bruce Lipton
[tradusa si in l. romana “Biologia credintei”]

]]>
http://stravechi.ro/efectul-nocebo-opusul-lui-placebo/feed/ 0
Totul tine de tine http://stravechi.ro/totul-tine-de-tine/ http://stravechi.ro/totul-tine-de-tine/#respond Thu, 03 Dec 2015 09:28:17 +0000 http://stravechi.ro/?p=416 Din nou, il citez pe Yogi.
Nu exista nimic in lumea asta ce nu poti face. Singurul lucru ce te blochează esti chiar tu.
O alta persoana nu are cum sa stie ca tie nu iti este bine si esti nefericit pana nu ii spui chiar tu asta.
Asadar, daca mai aveti timpul si răbdarea, va rog sa contemplati la aceasta idee. O zi cu multe reusite va doresc.

image

]]>
http://stravechi.ro/totul-tine-de-tine/feed/ 0
Destept http://stravechi.ro/destept/ http://stravechi.ro/destept/#respond Sat, 28 Nov 2015 19:20:18 +0000 http://stravechi.ro/?p=413 Club pt oameni care vor sa evolueze
8.30 dim marti
1. Cea mai buna idee de afacere.
2. Exemple rele de not la fiecare
3. Surse de finantare
4. Fii sănătos si vei face multe.
5. Dezbate o stire in stilul propriu

]]>
http://stravechi.ro/destept/feed/ 0
Pentru a va simti mareti http://stravechi.ro/pentru-a-va-simti-mareti/ http://stravechi.ro/pentru-a-va-simti-mareti/#respond Thu, 22 Oct 2015 09:15:52 +0000 http://stravechi.ro/?p=411 Luati in calcul o vorba de-a lui Yogi:

Incercarea nu vine la oameni mici, neimportanti,

Incercarea vine la oameni mareti!

Nu va consola intotdeauna, dar se poate incerca:)

]]>
http://stravechi.ro/pentru-a-va-simti-mareti/feed/ 0
Lectii de viata a la Einstein http://stravechi.ro/lectii-de-viata-a-la-einstein/ http://stravechi.ro/lectii-de-viata-a-la-einstein/#respond Thu, 22 Oct 2015 09:05:50 +0000 http://stravechi.ro/?p=406 1. Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de pedeapsa şi speră la o recompensă, atunci suntem o specie lipsită de speranţă.

2. Nu face niciodată nimic împotriva conştiinţei, chiar dacă situaţia o cere.

3. Dragostea este un profesor mai bun decât datoria.

4. Dacă nu poţi să explici simplu, înseamnă că nu înţelegi suficient de bine.

5. Învaţă din ieri, trăieşte pentru astăzi, speră pentru mâine.

6. Puterea atrage întotdeauna oameni de joasă moralitate.

7. O persoană care nu a făcut niciodată o greşeală nu a încercat niciodată nimic nou.

8. Educaţia este ceea ce rămâne după ce ai uitat ceea ce ai fost învăţat în şcoală.

9. Logica te va duce de la punctul A la punctul B. Imaginaţia te va duce oriunde.

10. Să nu-ţi pierzi niciodată sfânta curiozitate.

E luat dintr-o sursa (dar se gaseste in mai multe locuri on-line). Daca cineva ar putea confirma (dintr-un original in alta limba) ar fi binevenit.

Chiar daca poate suna mai putin diferit de Einstein, s-ar parea ca are dreptate, iar noi verificam in fiecare zi vorbele acestea.

O zi super sa aveti.

Sursa: obiectiv.info.

 

]]>
http://stravechi.ro/lectii-de-viata-a-la-einstein/feed/ 0
De la Yogi Bhajan pentru oameni cu speranță http://stravechi.ro/de-la-yogi-bhajan-pentru-oameni-cu-speranta/ http://stravechi.ro/de-la-yogi-bhajan-pentru-oameni-cu-speranta/#respond Sun, 04 Jan 2015 20:53:44 +0000 http://stravechi.ro/?p=365 Yogi spune: Fools live in fear, a wise man lives in strength.

Destul de simplu și la obiect. Are dreptate, e clar. Dar de cele mai multe ori, nu reușim să trăim și să vedem dincolo de fricile noastre, deoarece de mici suntem învățați așa. Ai grijă, că te lovești. Nu sări prea tare, că cine știe ce se poate întâmpla. Lasă-i să treacă, va fi mai bine.

După cum un alt străvechi își are semnătura: capul cel plecat sabia nu-l taie, așa suntem noi învățați să trăim de mici, din păcate. Însă din fericire, pentru cine caută mai mult, zicala asta veche, de pe meleagurile noastre străvechi, are și o continuare: dar nici soarele nu-l vede.

Așadar, chiar dacă este greu, chiar dacă nu sunteți încă, ascultați-i pe cei bătrâni și înțelepți, încercați să furați puțin din înțelepciunea lor și nu trăiți în frică, pentru că sunt șanse mari să ratați ce v-ar fi plăcut cel mai mult în viață.

]]>
http://stravechi.ro/de-la-yogi-bhajan-pentru-oameni-cu-speranta/feed/ 0
Ce-ar fi daca? http://stravechi.ro/hello-world/ http://stravechi.ro/hello-world/#respond Sun, 08 Jun 2014 09:08:45 +0000 http://stravechi.ro/?p=1 In viata omului exista tot felul de zile: unele mai bune, altele mai rele.

Dar oare cum te-ai simti, tu, romanule, daca astazi ai afla ca tu te tragi din cei mai bravi oameni, din titani? Oare ce ai face si cum te-ai simti, astazi, daca ai sti ca mostenirea ta este de necontestat si nu poate fi impartita de nici un alt popor care te cotropeste in mod fizic sau spiritual?

Ce ai avea de spus, daca ai sti ca stramosii tai au fost cei mai puternici si mai destepti oameni de pe pamantul acesta? Ti-ai mai plange atunci de mila? Ai mai astepta pe unii si altii care se prezinta ca actuali lideri, sa-ti dea ceea ce iti este necesar?

Ce ai face daca ai afla o astfel de informatie? Ai impartasi-o cu cei din jurul tau? Crezi ca ti-ai putea schimba destinul bazandu-te pe o simpla informatie?

A venit momentul ca si tu sa redevii ceea ce ai fost candva, ceea ce stramosii tai si-au imaginat pentru tine. Sigur ar fi vrut sa aiba dreptate.

]]>
http://stravechi.ro/hello-world/feed/ 0